top of page

Elbilsladdare

Ladda elbilen hemma med elbilsladdare installerad av Bromma Elektriker. Laddboxar utformad som en väggbox och går att installera både i garaget och utomhus. Fördelarna med en egen laddare i hemmet är flera. Det är tryggare än ett vanligt eluttag, eftersom laddaren inte riskerar att bli överhettad som ett eluttag kan bli och det går det tre gånger så snabbt att ladda bilen. I ett vanligt vägguttag kan det ta upp till tolv timmar att ladda en elbil, med laddbox går det på under fyra timmar, om man ansluter med 3-fas 16A. Högkvalitativa, tåliga produkter med gott miljösamvete.

Upp till 50 % av investeringen tillbaka avdrag för gröna investeringar

2021 införs ett nytt avdrag för gröna investeringar.

Privatpersoner kan göra avdrag på upp till totalt 50 000 kronor för installation av solceller, laddboxar och energilagring av egenproducerad el.

Avdraget görs direkt på fakturan och gör att du som privatperson inte behöver ligga ute med pengarna i väntan på ett stödbeslut. Tryggare och enklare än förut!

Avdragsnivåerna är:

  • 50 % avdrag vid installation av laddboxen.

  • 50 % avdrag vid installation av energilagring av egenproducerad el.

  • 15% avdrag vid installation av solcellsanläggning

Avdraget omfattar både material- och arbetskostnad. Bromma Elektriker hjälper dig för att räkna ut pris efter avdragen.

Alltid laddad bil

Det gäller att bilen är fulladdad när du behöver den. Därför nyttjar vi kommunikation via kabel och utvecklad lokal styrning av laddlösningarna. Vi säkrar så att bilen alltid får laddning som planerat. Bromma Elektriker installerar elbilsladdare främst i Bromma,

Laddbox Typ 1 eller Typ 2 – vad ska jag välja?

Biltillverkarna har inte enats kring hur ladd-kontakten ska se ut. Så det finns två sorter: Typ 2 är den europeiska standarden och tillämpas av Audi, BMW, Mercedes, Volvo och Volkswagen m.fl.

 

Även asiatiska tillverkare, som säljer bilar i Europa, börjar förse sina bilar med Typ 2. Rekommendationen är att välja en laddbox med Typ 2-uttag. Notera även att Naturvårdsverkets laddbox-bidrag, du som privatperson får söka, enbart gäller laddboxar med Typ 2. Har du en bil med Typ 1-uttag, till exempel en Mitsubishi Outlander är rekommendationen att köpa en laddbox med Typ 2-uttag och köpa en lös kabel med Typ 2 i ena änden och Typ 1 i andra änden.

Bromma Elektriker kan installera både typerna av elbilsladdare.

Alla våra laddboxar till elbilar är godkända för installation och bidrag från staten (50%). Passar alla bilmärken som Tesla, Volvo, Audi, Mercedes-Benz, Skoda, Ford mfl. Elektriker Stockholm

bottom of page